Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Αν είναι Δυνατόν .... και όμως ...

Η παρακάτω είδηση είναι σημερινή και έμενα, πέρα από την έκπληξη, μου προκαλεί όχι ευχάριστες, σκέψεις, και επειδή η δημοσίευση έχει πηγή το Αθηναϊκό πρακτορείο θεωρείται αξιοπιστη.  


Την ανάγκη να ελεγχθούν όλα τα δημόσια κτήρια υπογράμμισε ο καθηγητής σεισμολογίας, και πρόεδρος της επιτροπής εκτιμήσης σεισμικού κινδύνου Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, σε δηλώσεις του μετά την σημερινή πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής. 

Όπως είπε ο κύριος Μακρόπουλος, τα κτήρια του Δημοσίου ανέρχονται περίπου στις 87.000. Μέχρι το 2010 πού ήταν ο ίδιος πρόεδρος του ΟΑΣΠ είχαν ελεγχθεί περίπου 10.000 και τα επόμενα χρόνια έφτασαν στις 15.000. Τα κτήρια αυτά θα πρέπει να ελεγχθούν από τους μηχανικούς της τοπικής αυτοδιοίκησης έστω και οπτικά είπε ο καθηγητής. 

Κατά τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου δεν έγινε ανάλυση σεισμικών δεδομένων αλλά ήταν μια απλή συνάντηση γνωριμίας. Στην επόμενη συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες θα εξεταστούν τα δεδομένα των τελευταίων σεισμών με πρώτον απ’ όλους, αυτόν στην Σταμάτα Αττικής.


Στη συνεδρίαση συμμετέχουν ο Κ. Μακρόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α., ο Ευθύμιος Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ε.Κ.Π.Α, ο Γ. Ψυχάρης, Καθηγητής Αντισεισμικής Μηχανικής Ε.Μ.Π. και Αντιπρόεδρος του Ο.Α.Σ.Π., η Αν. Κυρατζή, καθηγήτρια Σεισμολογίας Α.Π.Θ., ο Κ. Παπαζάχος, καθηγητής Γεωφυσικής Α.Π.Θ., ο Στ. Δρίτσος, πολιτικός Μηχανικός, καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, ο Γ. Δρακάτος, Σεισμολόγος, Διευθυντής Ερευνών Γ.Ι/ΕΑΑ, ο Γερ. Παπαδόπουλος, Δρ. Σεισμολόγος, Διευθυντής Ερευνών Γ.Ι. - Ε.Α.Α, ο Δ. Μακρής, πολιτικός Μηχανικός, Γενικός Διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο Δ. Τασιόπουλος, κ.'α.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018, 17:53 από εδώ , και εδώ, και εδώ
Σχόλιο από τον Μπαρδόπουλο Ιωάννη. 
Η ενασχόληση μου με τα σεισμολογικά μου έχει επιτρέψει να μπορώ να βγάλω κάποια συμπεράσματα, που δυστυχώς τείνουν, ευτυχώς ελαφρός, προς την μια πλευρά των σεισμολόγων.

Αυτό που έγινε σήμερα, είναι με έντονη γραφή, σαν γεγονός δυστυχώς ξεγυμνώνει ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα.

Παρόλο που από πλευράς μου μπορώ να κατανοήσω πλήρως την στάση τους, και την εύθηνη που έχουν, σε ατομικό πλαίσιο αλλά και στο σύνολο τους, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για το σύνολο των επιστημόνων Σεισμολόγων και Γεωλόγων.

Δεν έπρεπε να υπάρξει τέτοια εξέλιξη! Λυπάμαι! 

Μπαρδόπουλος Ιωάννης 6974159292












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου